A civilek kezdeményezésére készülő éghajlatvédelmi törvénynek elkészült a normaszövege és várhatóan  január végén nyújtja be a felelős Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács az Országgyűlésnek.

Ennek kapcsán január 19-én kedden az MTVSZ és a Szociális Szakmai Szövetség találkozót szervez érdeklődő – elsősorban szociális, fejlesztésügyi és zöld – civilszervezetekkel „Civilek és a klímatörvény” címmel.

A fórum célja, hogy
- minél több civilszervezet megismerhesse az ügyet és a törvénytervezetet, valamint lehetősége legyen hozzászólni, véleményezni,
- megtárgyaljuk, hogy együttműködve hogyan segíthetjük elő egy szociális-környezeti szempontból erős klímatörvény és részletszabályainak megszületését.

Időpont: 2010. január 19., kedd, 13:00 - 15:30 óráig

Helyszín: Aranytíz Művelődési Ház I.em. Borostyán terem
(1051 Budapest, Arany János u. 10.)


Tervezett program:
Zalatnay László (az NFFT tagja, MTVSz/E-misszió): a klímatörvény jelenlegi állása és a tervezet röviden
Feiler József (osztályvezető, Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosának Irodája): A 2050-es kibocsátás-csökkentési célok és az ahhoz vezető pályák
Tombácz Endre (szakmai igazgató, Öko ZRt.): a készülő klímatörvény szociális és gazdasági hatásai
Levezető elnök: Farkas István, ügyvezető elnök, Magyar Természetvédők Szövetsége

Ezt követően, a találkozó nagyobb részében a klímatörvény tervezetről szóló párbeszéd, továbblépési és együttműködési lehetőségek.

A klímatörvény-tervezet január 7-ei verziója letölthető:
http://href.hu/x/b6ym (a későbbi új verziók is itt olvashatók lesznek). A klímatörvényről és az MTVSZ koordinálta civil kampányáról bővebben a www.klimatorveny.hu oldalon olvashat.

Kérjük, a következő elérhetőségek egyikén jelezzenek vissza, hogy ki vesz részt a rendezvényen:
Botár Alexa, MTVSZ; Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , vagy tel: 216-7297

Farkas István
ügyvezető elnök
Magyar Természetvédők
 
Miklós István Ottó
ügyvezető igazgató
Szövetsége Szociális Szakmai Szövetség