A környezetvédelem mellett néha menjünk egyet motorozni

A környezetvédelem egy égetőbb kérdés most, mint valaha. A korábbi generációk rossz döntései miatt sajnos egy olyan állapotban van a mi szeretett Földünk, ami bármelyik pillanatban végzetes következményekkel járhat. A mindennapokban ezt persze nem észleljük, de sajnos sokszor történik meg az emberrel, hogy a látszatnyugalom miatt azt hiszi, hogy minden rendben van. Én nem vagyok egy pánikolós fajta, de lehetőségeim szerint odafigyelek arra, hogy mit mondanak a tudósok.

A legnagyobb baj a környezetvédelemmel, hogy bár gyűjtögethetjük a hulladékot szelektíven, sajnos nem az egyénekre kéne a felelősséget hárítani… Mivel egy nagy cégnek akár a napi hulladéktermelése meg tud felelni annak, amit mi egész évben halmoznánk fel. Ez a gondolat pedig elég lelombozó lehet, de nem szabad, hogy ettől elcsüggedjünk. A lényeg az, hogy célozzuk meg az igazi felelősöket és próbáljunk náluk változást elérni.

Az utóbbi hetekben egész nagy áttörést tudtam elérni egy ennél jóval kevésbé magasztos témában. Imádok motorozni, de mostanában a motorgumi árak rettenetesen elszálltak. Annak sem örültem, hogy a környékemen lévő motoros bolt választéka mennyire gyatra. Éppen ezért, valami új módszert szerettem volna találni és milyen szerencse, hogy a neten szembejött velem a Motortire oldala. Én így már a motorgumin spórolok és egy motor amúgy sem csinál akkora károsanyag-kibocsátást, mint egy autó. Eleve egy online felület megoldást jelentett volna minden panaszomra, viszont most biztosra akartam menni, hogy ez a hely megbízható…

Rákattintottam a motorgumi árak kiírásra ebben a webshopban és elkezdtem böngészni az oldalt. Már azzal szereztek nálam egy jó pontot, hogy milyen szépen volt kialakítva az egész felület. A színeket nagyon eltalálták, mert pontosan visszaadják a vagány motoros életérzést. Emellett pedig az is egy nagyszerű dolog, hogy a főoldalon már elérhetünk egy csomó információt. Megnézhetünk pár terméket, illetve azt is láthatjuk, ha éppen valami akció van.

Az első benyomások tehát nagyon jók voltak, de a legnagyobb félelmem még mindig az volt, hogy miként fogok egy olyan gumit találni, ami illik a motoromhoz. A Motortire azonban persze erre is fel volt készülve, mivel a motorgumi kereső segítségével pontosan megadhatjuk az adatainkat. Ennek köszönhetően pedig elfelejthetjük azokat a kellemetlen élményeket, mikor a motoros boltban bolyongtunk és csak az eladó tudott segíteni nekünk.

Beírtam én is a motorom főbb paramétereit, és kaptam egy listát az összes olyan gumiról, ami megfelelő hozzá. A főbb adatok, mint a motorgumi árak, rögtön fel voltak tüntetve, úgyhogy azonnal kiszűrhettük azokat a találatokat, amik nem érdekeltek minket. Sokkal kényelmesebb volt így böngészni a különböző termékek között, mint a boltban szenvedni. Ha rákattintunk az adott gumira, akkor még egy tömör leírást is kaphatunk az adott termékről. Így pedig a döntésünk tényleg objektív lesz és nem csak mások tanácsaira kell hallgatnunk.

motorgumi árak

A motorgumi árak egyébként nagyszerűek voltak. Sokkal jobbak, mintha elmentem volna a helyi boltba, amivel az időmet is vesztegettem volna. Ezt pedig úgy mondom, hogy hozzászámoltam a kiszállítási díjat is. Miután belegondoltam, hogy a Motortire oldalával nem csak pénzt, hanem időt is tudok spórolni, egyértelmű volt, hogy tőlük fogom venni az új gumit a motoromhoz!

Az egész egy hasonlóan egyszerű folyamat volt, mint idáig minden, amit felsoroltam. Be kell helyezni a kiválasztott gumikat a kosárba, ami egy gombnyomás lesz csupán. Ezt követően megadjuk a szállítási adatainkat és kiválasztjuk, hogy miként szeretnénk fizetni. Ennyi az egész és már hátra is dőlhetünk. A Motortire oldalán nem csak a motorgumi árak nagyszerűek, hanem a minőségre sem lehet panasz.