Környezettudatos vállalkozás

A környezetvédelem napjaink egyik legfontosabb és legsürgetőbb kérdése. Az egyre nagyobb népsűrűség és az ember tevékenységei számos környezeti problémát okoznak, amelyek súlyos hatással lehetnek a Földre és ezáltal az emberre is. Hiszen a környezeti problémák éghajlatváltozást eredményezhetnek, amik felboríthatják az eddigi életünket. Talán az egyik legnagyobb fenyegetés, amivel szembe kell néznünk, az pont a klímaváltozás. Mit tehetünk ellene? Az eddigi tapasztalatok szerint a fenntartható energiaforrásokra való átállás, az energiahatékonyság növelése és a kibocsátás csökkentése létfontosságú lépések lehetnek a klímaváltozás csökkentésében.

Azonban számos más területet is érint még a környezetszennyezésünk:

Az erdők az élet szempontjából kulcsfontosságúak a Földön, de ezekre sem vigyázunk eléggé… Hiszen az erdőirtás folyamatosan zajlik a mezőgazdasági területek kiterjesztése érdekében. Ez nemcsak az élőhelyek elvesztéséhez és a biológiai sokféleség csökkenéséhez vezethet, hanem hozzájárulhat az üvegházhatású gázok kibocsátásához is. Ezért az erdők megőrzése és új erdők telepítése alapvető fontosságú lehet a környezetvédelem szempontjából.

A városi területeken pedig a légszennyezés súlyos egészségügyi problémákat okoz, beleértve a légzőszervi betegségeket és a szív- és érrendszeri problémákat. A vegyszerek, a műtrágyák és a szennyezőanyagok kibocsátása szennyezett vízforrásokat eredményez, amelyek veszélyeztetik az emberi egészséget és a környezetet is, hiszen ezzel az ivóvizet és a tengeri élővilágot is veszélybe sodorjuk.

Mint látható, ez egy eléggé összetett folyamat és nagyon sok területet érint.

Az egyéni és a kollektív erőfeszítések elengedhetetlenek a környezetvédelem terén. A mindennapok során is sokat tehetünk a környezetünk védelme érdekében, de ezt a csatát nem tudják a civil emberek egyedül megnyerni. A nagyobb cégeknek kellene változtatniuk például a károsanyagok kibocsátásának a csökkentésével, és a zöldebb épületek és megoldások választásával.

Amikor komolyabban elkezdtem beleásni magam a környezetvédelem témájába és megláttam, hogy mennyire nagy a baj, akkor elhatároztam, hogy ezzel kezdeni fogok valamit. Ezért belevágtam a saját vállalkozásomba, ami a környezetvédelemmel és a környezettudatossággal foglalkozik.

Már maga az elindulás sem volt egyszerű, mert korábban nem vállalkoztam még, de szerencsére a Gross Office oldalán nagyon sok segítséget kaptam a cégalapítással kapcsolatban. Remek tanácsokat kaptam tőlük. Még 10 olyan dolgot is felsorolnak, amire mindenképp érdemes lehet figyelni cégalapításkor. Azonban nemcsak erről írnak.

A blogoldalukon nagyon sok hasznos témát dolgoznak fel cégalapítás, cégjegyzék, járulékok, kft alapítás, bt alapítás, és székhelyszolgáltatás témakörében. Ha érdekelnek ezek a dolgok és megbízható forrásból szeretnél tájékozódni, akkor ajánlom figyelmedbe a grossoffice.hu oldalán található cikkeket.

A honlapjukon minden információt közérthetően fogalmaztak meg. Ennek köszönhetően én is nagyon gyorsan megértettem mindent a cégalapítással kapcsolatban. Miután úgy gondoltam, hogy mindent megtudtam ebben a témában, akkor elkezdtem a székelyszolgáltatásról is több információt összegyűjteni. Korábban már hallottam a székelyszolgáltatásról, de sosem néztem utána jobban annak, hogy ez pontosan mit is jelent és milyen szolgáltatásokat foglal magába.

Ahogy láttam, minden székhelyszolgáltató budapesten más és más fajta kiegészítő szolgáltatásokat kínál a székhelyszolgáltatáson belül. Ezért amikor az interneten rákerestem a székhelyszolgáltató budapest címszavakra, akkor nem kaptam egyértelmű választ a kérdésemre. Ezért el kellett dönteni, hogy nekem milyen igényeim lennének a székhelyszolgáltatáson belül. Ha ezeket meg tudom fogalmazni, akkor a számomra tökéletes székhelyszolgáltatót is meg tudom találni.

Ahogy említettem, a Gross Office oldalán elolvastam a székhelyszolgáltatással kapcsolatos tudnivalókat is, hogy nagyobb rálátásom legyen a témára. Ekkor láttam be, hogy milyen nagy segítség tud lenni egy jó székhelyszolgáltató a vállalkozás számára. El is határoztam, hogy egy ilyen nekem is kell. Már csak azt kellett eldönteni, hogy kire bízzam a vállalkozásom székhelyét. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy ezt ki fogja kezelni. Habár ezek nem nagy feladatok, mégis nagy jelentőségük van. Ugyanis, ha a székhelyen valami nem működik törvényesen, akkor engem fognak megbüntetni. Ez pedig egy cseppet sem hiányzott nekem.

A grossoffice.hu csapata nagyon profinak tűnt első ránézésre, ezért velük kezdtem el jobban megismerkedni. Utánanéztem a cégnek, hogy mégiscsak tudjam, kivel szeretnék együtt dolgozni. Szerencsére semmilyen negatívumot nem találtam róluk, ezért semmi akadályát nem láttam annak, hogy őket válasszam.

Már a weboldalukon is látszik, hogy mennyire igényesek, segítőkészek és profik. Miből érzékelhető ez? Nagyon sok fontos információt megosztanak a weboldalra látogatóval. Ebből az következik, hogy semmilyen lényeges információt nem szeretnének eltitkolni a leendő ügyfeleik elől, ami lássuk be, elég nagy előny tud lenni. Mindemellett pedig nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a székhelyszolgáltatást a legprofesszionálisabb módon csinálják.

Már több éves tapasztalatuk van ezen a téren, és folyamatosan bővítik is a tudásukat, illetve figyelemmel kísérik a változásokat a székelyszolgáltatásokkal kapcsolatban. Ennek köszönhetően minden helyzetben törvényesen és jogszerűen járnak el. Szoros kapcsolatban állnak ügyvédi irodákkal is, ezért ha kérdésük merülne fel egy-egy üggyel kapcsolatban, akkor hozzájuk bármikor fordulhatnak segítségért. Illetve, ha neked lenne szükséged ügyvédre, akkor azt is tudnak biztosítani számodra.

A székhelyre érkező hatósági látogatásokat is törvényesen lebonyolítják. Mindemellett pedig meghatalmazással az összes hivatalos levelet átveszik, ezért neked már nem kell ezzel foglalkozni.

Biztosan neked is okozott már kellemetlenséget az, hogy nem tartózkodtál a székhelyen, amikor jött a postás, és ezért a postán kellett ácsorognod. Ha a Gross Office csapatával dolgozol együtt, akkor ilyen többé nem fog előfordulni. Miután átveszik a levelet, emailen el is küldik neked, hogy nehogy lemaradj valamilyen fontos információról. Így sokkal hatékonyabb tud lenni a kommunikáció és csupán a levelek miatt még utaznod sem kell . Ha szükséged van rá, akkor küldeményőrzést és irattárolást is igénybe vehetsz.

Főként Budapesten dolgoznak és kínálnak székhelyeket az ügyfeleik számára, azonban Újlengyel területén is van lehetőség székhelyet választani.

Újlengyel azért is lehet csábító a vállalkozások számára, mert még Pest megyében található és az itteni önkormányzat nem adóztatja a vállalkozóit. Sajnos nincs sok ilyen hely Magyarországon, ezért alaposan át kell gondolni, hogy számunkra melyik székhely éri meg a legjobban. Újlengyel azoknak a vállalkozásoknak lehet jó választás, akiknek a székhelyükön kívül nincs más telephelyük. Ugyanis csak ebben az esetben tud élni a vállalkozó a teljes iparűzési adómentességgel. Mielőtt az ipa mentes székhely mellett döntenél, érdemes lehet azt is átnézni, hogy milyen költségei vannak a cégnek. Előfordulhat olyan is, hogy valakinek nem az IPA mentes székhely lesz a legjobb megoldás, ezért egy könyvelővel mindenképp megéri egyeztetni.

Látogass el a grossoffice.hu oldalára, tájékozódj a részletekről és döntsd el, hogy neked szükséged van-e a segítségükre. Szerintem a székhely feladatainak átvállalásával nagyon sokat tudnak segíteni minden vállalkozásnak, de dönts belátásod szerint.

Ha az oldalon olvasottak után még mindig lenne kérdésed, akkor ezeket nyugodtan felteheted a Gross Office csapatának. Az ügyfeleik az elsők számukra, ezért nagyon szívesen válaszolnak minden megkeresésre.