Egyszerűen nagyszerű útnyilvántartás!

Amikor körülbelül általános iskola második osztályába jártam, jött hozzánk az egyik óránkra a Föld napján, április 22-én néhány “vendégelőadó”, akikkel közösen újrahasznosított papírt készíthettünk és még sok érdekes környezetbarát dolgot csináltunk azon az órán – viszont emlékszem, hogy amiket mondtak a Föld pusztulásáról és a környezetvédelem fontosságáról, mindaz engem akkor még nem érdekelt. Nem is azért, mert kicsi voltam, hogy megértsem, hanem azt hiszem, azért, mert akkor még (közel 20 évvel ezelőtt) senki sem beszélt arról, hogy mennyire sürgős is a Földünk megmentése. Bele sem gondoltam, hogy talán már az én életemben problémákat jelenthet a klímaváltozás és érezni fogjuk a hatásait, vagy hogy klímaválság lesz hamarosan.

Pedig így lett, itt vagyok, még a 30. életévemet sem töltöttem be, és érzem a klímaváltozás súlyos hatásait, klímaszorongással küzdök, és próbálom megtenni a lehető legtöbbet, hogy védjem a Földet, mert félek a jövőtől és a következményektől.

Mindenből próbálok környezetbarát verziót venni, vegán életmódot folytatok, nem veszek egyszer használatos dolgokat, lassan, de haladok a zero waste életmód felé. Nem volt kérdés hát számomra, hogy a nemrég elindított vállalkozásom számára vásárolt céges autó is mindenképpen elektromos lesz, mivel az kíméli leginkább a környezetünket.

Addig meg is voltam, hogy az autó már készen áll a környezetbarát árucikkeim fuvarozására, viszont kisebb gondba ütköztem a papírmunkával és a NAV-álló dokumentumokkal kapcsolatban, amik a céges autóhoz szükségesek. Elkezdtem utánakérdezgetni ismerősöknél, barátoknál, hogy mégis mi az, ami kell nekem a céges kocsihoz, viszont amikor elkezdtek olyan szavakat mondani, hogy menetlevél, belföldi kiküldetési rendelvény, útnyilvántartás, és a többi, hát meg kell mondjam, nagyon megijedtem – én ezekhez egy kicsit sem értek.

No nem baj – gondoltam -, a kereső a barátunk, majd ő eligazít engem is. Kerestem, kutattam hát, hogy mit hogyan kell csinálni, vagy egyáltalán mire is lesz nekem szükségem.

Szerencsére hipp-hopp találtam is egy igazán szimpatikusnak tűnő weboldalt. A neve roadrecord.hu, és már első ránézésre is megbízható cégnek tűnt. Először is, nagyon meggyőző volt számomra, hogy rögtön, ahogy az oldalt megnyitottam, a legfelső sorban már láttam is az ügyfélszolgálat telefonszámát, és azt is, hogy milyen időpontokban hívhatom őket. Számomra ez azért volt nagyon fontos, mert az jutott eszembe, hogy így nyugodtan nézelődhetek, hiszen ha nem találom meg ezt, ami kell nekem, vagy ne adj isten, nem érteném, ami találok, akkor könnyű szívvel felhívhatom őket, és biztosan örömmel segítenek majd.

A telefonszám alatti sávban megtaláljuk a szolgáltatásokat két legördülő menüben felsorolva, illetve rögtön ezek mellett árajánlatot is tudunk tőlük kérni. Ha pedig itt mégsem lelnénk rá arra, amit keresünk, akkor nagyon egyszerűen a saját kulcsszavaink segítségével jobb felül a nagyító ikonnal rá is kereshetünk bármire – nem hiszem, hogy lenne ebben a témában olyan, amit a roadrecord.hu oldalon nem lehet megtalálni.

Útnyilvántartás NAV ellenőrzéshez, ingyenes útnyilvántartás részletei, magánautó elszámolásának menete kiküldetési rendelvénnyel, belföldi kiküldetési rendelvény, útnyilvántartók összehasonlítása, NAV-álló útajánlás elmaradás esetén, fogyasztási norma kalkulátor vagy éppen visszamenőleges útnyilvántartás, automata útnyilvántartás applikáció – és most csak néhányat soroltam fel a rengeteg lehetőségből, ami a weboldal tartogat.

Ezeken kívül megtaláljuk még a linket az útnyilvántartó applikációhoz, mind ios, mind android rendszerre megfelelően, illetve akkor is, ha online formában, böngészőből szeretnénk használni azt. A különböző oldalakról (Facebook, Google, Google Play, stb.) származó felhasználói vélemények mind azt írják, hogy ez a legjobb útnyilvántartó app – és ezt én sem gondolom másképpen! Az applikációt és a weboldal által kínált többi szolgáltatásukat is csak ajánlani tudom! A roadrecord.hu segítségével már egyáltalán nem kell félnem a NAV büntetésektől, vagy bármitől az útnyilvántartással és a céges autóm papírjaival kapcsolatban, amiért hálával tartozom nekik!

A roadrecord.hu csapata mindig gyors és precíz segítséget nyújt, velük egyszerűen intézhetek mindent. Tehát azt javaslom, forduljatok hozzájuk bátran, ha bármi ilyesmiben segítségre lenne szükségetek!