IDŐPONT: 2010. november 19, péntek 18:00

HELYSZÍN: Faluház, Baross Gábor utca 1.

A Magyar Természetvédők Szövetsége fórumot szervez Éghajlatvédelem, zöld gazdaság, fenntartható társadalom címmel.

Előadást tart: Vida Gábor biológus, ökológus az MTA tagja
ELŐADÁSA LETÖLTHETŐ INNEN

Vendég: Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) több, mint 100 hazai környezet-természetvédő szervezet közössége, fő célja a természet egészének védelme és a fenntartható fejlődés elősegítése. Nemzetközi szervezetekkel, kiemelten a Föld Barátai hálózattal együttműködve hangsúlyos szerepet játszik Európa és a világ környezetvédelmi civil összefogásaiban.

A Magyar Természetvédők Szövetsége kidolgozott egy törvénytervezetet az éghajlatvédelem érdekében.

A fórumon a hallgatóságnak lesz lehetősége kérdezni.
Ez a törvénytervezet új szemléletű, mert nem büntet, nem jutalmaz. Kvótarendszert hoz létre, amely csökkenti a fosszilis energiafelhasználást, elősegíti az anyag- és energiaszegény termelést és fogyasztást. Azaz, aki takarékoskodik, kétszeresen is jól jár.

Akkor lesz igazán hatásos ez a törvény, ha az emberek megértik, hogy az ő érdekükben jön létre. Ezért szervezi a MTVSZ országszerte a fórumokat.

A klímatörvény segítségével pénzmegtakarítást érnének el a családok, az új beruházások megrendelést adnának a gazdaságnak, munkahelyeket teremtenének, és nem utolsó sorban a környezet állapota is javulhatna.
Mindez olyan szép, mint a mesében? Mégis megvalósítható! Minderről többet megtudhat a fórumon.
Szeretettel várjuk.

Kérjük részvételi szándékát az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen jelezze!

A biatorbágyi faluház programja